Verbinden

Klimaatfonds

Bij elke activiteit – denk aan de bouw, transport, industrie – komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat draagt bij aan klimaatverandering. Dus willen we CO2-uitstoot beperken.

Je kunt CO2-uitstoot compenseren door te investeren in bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen of de opwekking van duurzame energie. Per saldo komt er dan geen CO2 vrij.
Veel sportclubs, verenigingen en scholen willen energie besparen of schone energie opwekken en kunnen hierbij ondersteuning (advies, financiering) gebruiken.
Veel bedrijven en particulieren willen daar graag in investeren, en zo hun CO2-uitstoot compenseren.

Het Klimaatfonds koppelt deze twee groepen aan elkaar, binnen Den Haag. Resultaat: energiebesparing, meer schone energie en minder CO2-uitstoot in de stad.
Klimaatfonds helpt dus bij het compenseren van CO2-uitstoot in de regio Den Haag. Wij brengen vraag en antwoord bij elkaar. Bekijk de video over het Klimaatfonds hieronder en het wordt allemaal duidelijk!

Subsidie

Dit jaar is de pot met geld van de Rijksoverheid voor het verduurzamen van woonhuizen net als in 2018 weer gevuld met 100 miljoen euro.

Het afgelopen jaar is er veel gebruikgemaakt van de subsidieregeling voor het verduurzamen van huizen. Op 1 december 2018 hadden ruim 28.000 aanvragers bijna 88 miljoen euro subsidie aangevraagd, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het overgrote deel van de aanvragers deed dat voor zichzelf, om zijn of haar eigen huis te verduurzamen. Maar ook bedrijven komen in aanmerking voor hulp.

 

Bron : www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/4592791/je-huis-verduurzamen-op-deze-apparaten-krijg-je-subsidie

 

Wilt u meer weten over onze activiteiten? Mail ons!

10 + 10 =

Adresgegevens:

Stichting DuurSamen Zoetermeer

Postbus 89

2700 AK Zoetermeer

KvK 53070631

Share This